Vakantie in het Reestdal Arrangementen

Wijngoed de Reestlandhoeve: startpunt van een bijzonder belevenis...

TukTuk_-_ReestlandhoeveWijngoed de Reestlandhoeve is met zijn wijntoerisme in Nederland een prima startpunt van een bijzondere belevenis in het Reestdal. De arrangementen zijn geschikt voor een uitje met vrienden, een familie uitje maar ook voor bedrijfsuitjes. Uiteraard sluiten we de belevenis af met een wijnproeverij van de Reestlander wijnen.

Voor de verschillende arrangementen verwijzen wij u naar de Reestlandhoeve >>> 

Cultuurarrangement Dedemsvaart-Balkbrug

U wilt een dagje uit met familie, vrienden of vereniging? De Tuinen Mien Ruys en de Historische Vereniging Avereest bieden u een prachtig cultuurarrangement aan voor groepen. Er is ontvangst met koffie en kniepertjes in Streekmuseum De Kalkovens en een rondleiding door de Kalkovens, Turfschip, Turfschuur, Oudheidkamer met Leshuus en de enige overgebleven Gashouder in Nederland (Rijksmonument, getransformeerd tot vestzak theater).
Informeer u alvast via de APProute Monumenten in Dedemsvaart.

Reestdal Experience 

Samen met Camping ’t Reestdal / Reestdal Outdoor  en De Kruidenhoeve kan een uitgebreid arrangement worden geboekt voor groepen tot maximaal 20 personen. Reestdal Experience: Een leuk idee voor een, anders-dan-anders, familie- of vriendenfeest, maar ook erg geslaagd als sportief personeelsuitje. Informeer vooraf naar de mogelijkheden!

Sla je vleugels uit...

... in de wereld van roofvogels en uilen laat ons team u zien op welke wijze onze roofvogels en uilen vliegen en jagen in de natuur. Dit gebeurt met behulp van kunstprooien, waarbij het publiek tijdens het 'vluchtspel' actief betrokken wordt. Tijdens deze vliegdemonstraties wordt vakkundig uitleg gegeven over de natuur in het algemeen en over de meegebrachte vogels in het bijzonder. Wij vliegen met een arend, valken, haviken, buizerds en uilen. 

Reestdal te voet

In de maanden juni, juli en augustus bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het 'Reestdal te Voet' Arrangement bij Restaurant Kiewiet in Dedemsvaart. Met een APProute van Landschap Overijssel komt u langs de mooiste plekjes van het Reestdal. Daarna heerlijk lunchen of dineren bij het gerenommeerde Restaurant Kiewiet in Dedemsvaart. 
Het luncharrangement start om 10.30 uur. Het dinerarrangement gaat om 14.00 uur van start bij Kiewiet. De prijs en lengte van de wandelroute (dorpsommetje of Reestdal) kunt u vooraf overleggen via ons contactadresMogen wij u ook begroeten? 

Creatief-Sportief-Culinair  

De exclusieve, meerdaagse arrangementen kunt u boeken via B&B De Kruidenhoeve. Dit Creatieve / Doe arrangement voor meerdere dagen, inclusief de overnachtingen in de Saksische boerderij, laat u kennismaken met het unieke Reestdal en een aantal locaties onderweg waar u kunt pauzeren voor een hapje/drankje. Bij beeldend kunstenaar Marie Louise Minke krijgt u creatieve vorming naar keuze. Vooraf aanmelden per groep (6 - 10 personen) is noodzakelijk. 

Staphorst is Hip

Maak kennis met een exclusief Stappen met Stip arrangement, waar door middel van wandelen stipwerken stippen, met een deel van Staphorster natuur en tradities. Het startpunt van dit Wandel-Stip arrangement is op de biodynamische tuinderij De Zonnehorst waar we beginnen met koffie/thee en koek. Hierna volgt een sportieve wandeling (ruim 10 km) via de Staphorster bossen naar het mooie dorp IJhorst in het Reestdal. Daarna wordt het heerlijk genieten van een lunch (zomaar een uurtje) bij Het Vosje Dan gaan de handen uit de mouwen tijdens een educatieve en creatieve stipwerk workshop bij het KroKo MultiPunt Afsluitend een drankje en terugreis met de auto naar het startpunt. Bekijk het uitgebreide programma/prijzen Stappen met Stip bij Staphorst is Hip voor nog meer mogelijkheden!


Cultuurhistorisch Streek en Handkarrenmuseum De Wemme

U bent welkom bij Cultuurhistorisch streek- en handkarrenmuseum "De Wemme", gelegen aan de rand van het dorp Zuidwolde. Wij zijn een klein geregistreerd museum waar een 60-tal vrijwilligers met veel plezier zorgen voor het goed functioneren van ons 'bedrijf'. Wij stellen elk jaar een nieuwe expositie samen die verband houdt met de plaats waar het museum staat, het platteland van Zuidwest Drenthe. In de boomgaard komt ieder jaar een nieuwe beeldenexpositie.  

Museum Staphorst 

Staphorst, de gemeente met vele gezichten, spreekt tot de verbeelding en menig bezoeker is verrast over de vele mogelijkheden. De lange lintbebouwing met haar kleurrijke boerderijen, de klederdracht, die nog steeds volop gedragen wordt, en de vele tradities en gewoonten, maakt Staphorst tot een unieke gemeente. Binnen en vanuit Museum Staphorst kunt u ervan gaan genieten, alleen of per groep. Informeer naar de mogelijkheden. Tip: Beleef Kleurrijk Staphorst & Omgeving per APP.   

Balkbrug/Ommerschans - Smeeddemo en Ommerschans/Reestdalwandeling

TP_Smeeddemo_Bart_HiemstraRecht tegenover de historische kolonieboerderij (Hoeve nr. 4) aan de Balkerweg bevindt zich op dit erf Smederij Hiemstra. De jonge Hiemstra is zeer gedreven om het oude smeedambacht in ere te houden! Op afspraak met een groep kunt u een demonstratie van dit oude ambacht van dichtbij bekijken. Het gerestaureerde hekwerk, entree tot de Historische begraafplaats Ommerschans is ook van zijn hand. 

Het bijwonen van deze oude smeedambacht is een belevenis op zich en leent zich uitstekend om te combineren met een Ommerschans/ Reestdalwandeling (alleen op zaterdag) vanaf deze locatie. Aanmelden kan via Smederij Hiemstra.
Routetip: Buurten in Ommerschans (15 km) en Oude voetsporen in Ommerschans (7 km).    

Het Reestdalpad

Speciaal voor dit wandelarrangement werden drie dagetappes uitgestippeld van elk ongeveer 20 km. Ze voeren u dwars door het beekdal waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen. U loopt langs de Reest, langs prachtige havezaten, boerderijen, dwars door de boswachterij en langs de diverse mystieke meertjes en vennen. De gevarieerdheid van het landschap biedt ruimte aan reeën en dassen. Drentse heideschapen en Schotse Hooglanders begrazen de heide en ook ooievaars laten zich er vaak zien. Heeft u interesse, wilt u graag wandelen van plek naar plek en het gemak van bagagevervoer ervaren? Lees meer >>>

Exclusieve driedaagse Workshop Speksteen bewerken - Beeldhouwen of Schilderen 

Creatief bezig zijn en daarbij culinair verwend worden! Bij de workshop is een culturele overnachting mogelijk. Tijdens de 3-daagse workshop word je begeleid door een professionele kunstenaar. Workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De diverse workshops worden gegeven tijdens de zomerperioden, altijd vanaf vrijdag t/m zondag. Kosten zijn vanaf € 245,00 per persoon. Meer informatie te verkrijgen bij De Bloemberg

Drenthe: verschillende arrangementen voor uw vakantieverblijf in de poëtische provincie Drente

web749_-_Drents_Landschap_-_ArrangemenetenDe zomer komt eraan! En dat betekent weer een prachtig seizoen om Drenthe te bezoeken. Je kan zoeken naar leuke arrangementen met verblijf in een hotel, een B&B, op een camping, en op een vakantiepark of appartement in Drenthe. Bekijk onze handige website voor alle informatie, bijvoorbeeld over de vele leuke activiteiten in Drenthe.

Overijssel: Verschillende arrangementen voor uw vakantieverblijf in de provincie Overijssel

Uw achtertuin is groter dan u denkt! Er is zoveel te zien en te doen in Overijssel!
Wie er wat langer uit wil, vindt in de regio vele leuke overnachtingsmogelijkheden. Lees meer


1