Vakantie in het Reestdal Spelen & Doen voor Kids

Speelnatuurpad De WheemDat 'Het Reestdal', een oeroud beeklandschap, uniek is dát weten jullie misschien al wel. Maar, weet je óók dat er speciaal voor jullie heeeeel leuke activiteiten zijn te DOEN? Pssss, misschien willen je ouders en/of verzorgers, opa en oma en anderen ook wel mee op ontdekkingspad om 'Het Reestdal' te beleven. Echt gewoon DOEN hoor!  

Lekker buiten spelen...

Achterin de tuin bij Bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel start het Speelnatuurpad. Dit pad is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. Volg samen het pad van Bas de Das, nu ook via een APProute te volgen! 

Bij Camping 't Reestdall ligt aan de rode wandelroute ook een buitenspeeltuin! De jeugd wordt uitgedaagd om spelenderwijs hun evenwicht, coördinatie en motoriek te verbeteren. Super stoer! Nieuw: ontdek ook onze Reestdal Outdoor Overijssel

De Kruidenhoeve heeft een bijzondere ontdekkingstocht door de tuinen voor kinderen van vier tot twaalf jaar o.l.v. een volwassene(n). Het zogeheten SpeurNeuzenPad. Na afloop krijgen ze een diploma. Kom je ook bij ons ontdekken...

NIEUW: in december 2016 de officiële opening van de Beleefroute in IJhorst, een prachtig aangelegd ontdekkingspad over het heuvelige terrein genaamd 'De Witte Bergen'. Startplek: Parkeerplaats bij het gymlokaal aan de Koedrift. Achter het gebouw kun je bij het bord 'Beleefroute' beginnen! Wil je meer horen over dit belevingspad, welkom binnen bij het KroKo MultiPunt.  

Het Reestdal verkennen op de rug van een Shetlander...

Vanaf De Eekhorst kan je op een bijzondere manier het Reestdal ontdekken op een shetlandpony. Na je eerste kennismaking, samen met een volwassene, ga je met de pony een wandeling maken. Na afloop krijg je een pony poets/wandel certificaat.

Ranjaproeverij

Hoezo is een wijngaard alleen een wijnproeverij voor volwassenen? De kinderen die bij Wijngoed de Reestlandhoeve op bezoek komen worden door Pip de Druif opgewacht en opgeleid tot junior wijnboer of wijnboerin! Kom je ook ontdekken? 

Met Kees de Zwarte Mees op stap (Zwarte mezenroute)

Kees de Zwarte Mees woont in de bossen van Staphorst en ontdekt graag samen met jou al spelend, speurend en wandelend (4km) de bossen en wat er leeft rond de waterplassen en op de heide. Starpunt: recreatieplas De Zwarte Dennen.   

De boer op in Oud-Avereest

Zijn je veters goed gestrikt? En heb je je zonnige humeur bij je? Dan ben jij er helemaal klaar voor om met meneer Beuk op ontdekkingsreis door het Reestdal te gaan. De boerderijenroute start bij Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest. 

Stap voor stap door Staphorst met Jantie en Jouk

Zo, dus jij wilt alles over Staphorst te weten komen? Lekker rondstappen in Staphorst en genieten van de omgeving? Dat kan, maar je zult zelf ook heel hard aan het werk moeten. Jantie en Jouk bieden een helpende hand en wijzen je graag de weg. Ook leuk om dit te organiseren voor een verjaardagsfeestje! Informeer ernaar bij het museum.     

Belevingspad - Boswachterij Staphorst

Kom het bos voelen, beleven, ruiken, proeven, horen en zien! Op het Belevingspad in boswachterij Staphorst, met de speelvijver De Zwarte Dennen, valt natuurlijk heel wat te ontdekken! Staatsbosbeheer heet jou/jullie van harte welkom!  

Sla je vleugels uit...

... in de wereld van roofvogels en uilen laat ons team aan jullie zien op welke wijze onze roofvogels en uilen vliegen en jagen in de natuur. Dit gebeurt met behulp van kunstprooien, waarbij het publiek tijdens het 'vluchtspel' actief betrokken wordt. Tijdens deze vliegdemonstraties wordt vakkundig uitleg gegeven over de natuur in het algemeen en over de meegebrachte vogels in het bijzonder. Wij vliegen met een arend, valken, haviken, buizerds en uilen. Beleef het alvast mee...  

Ooievaars in het Reestdal

DSC02890_-_De_LokkerijVind je die grote witte zwevende vogels met hun lange nek, oranje snavel en zwarte vleugels ook zo bijzonder en wil je de majestueuze vluchten eens van dichtbij bekijken? Zoek dan een fijne zitplek in Het Reestdal en bekijk op je gemakkie hóe ze dit doen. Natuurlijk zweven ze niet de hele dag in de lucht, ze zoeken ook voedsel in de zogeheten natte hooilanden (grasland) nabij het grensriviertje de Reest. Dit is een meanderende veenbeek, die de natuurlijke grens vormt tussen de provincie Overijssel en Drenthe. Weet je ook dat in Het Reestdal heel veel ooievaarsnesten op een paal staan en dat er zo hier en daar ook in een boom een nest is? Daar nestelen de ooievaars van nature in. En wil je de ooievaars van heel dichtbij bekijken, kom dan met z'n allen naar De Lokkerij

Kabouter Traproute (21 km)

Ontdek de stoere, avontuurlijke Kabouter-Traproute met 't hele gezin vanaf Het Kabouterwoud in Linde, provincie Drenthe. Alle doe-kabouters wensen je een stoere avonturentocht. Na afloop het Kabouterpad ontdekken en afsluiten met een pannenkoek? Maar je mag deze APProute ook starten vanaf Brasserie De Boerderij, gelegen in het natuurgebied de Haardennen. Wellkom!

Kinderwebsite Waterwizz - Waterschap Reest & Wieden 

Waterwizz is een website voor kinderen in het basisonderwijs. Op een speelse manier leren niet alleen kinderen, maar ook hun ouders, alles over water. Naast filmpjes, kleurplaten en digitale kaarten zijn er ook leuke proefjes die je thuis kan doen.

Het mooiste openluchtbad 2015 - het Heuveltjesbosbad in Balkbrug 

Heb je al met eigen ogen ontdekt waarom het Heuveltjesbosbad in Balkbrug het mooiste buitenbad van Nederland is? Nee, kom dan gauw binnen en ontdek de vele speelelementen en het mooie strand aan de bosrand van de Haardennen. 

Bad Hesselingen in Meppel 

Zin in een spetterend feestje, maar (je ouders) thuis liever geen rommel en drukte? Vier dan je party in Bad Hesselingen: met z'n allen van de glijbaan, meevaren in de stroomversnelling, bubbelen in de wirlpool en lekker smullen! 

Zwembad De Kiefer in Dedemsvaart  

Bij Zwembad De Kiefer kun je alleen terecht voor banen zwemmen, recreatief zwemmen of een van de vele andere activiteiten. Houd je van avontuurlijk wandelen met een App? Combineer zwemmen bij De Kiefer met de route Dedemsvaart 'Toen en Nu'.  

 

1